sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Helsingin Vitonen

Päivän suuri uutinen naisten jalkapallorintamalla oli 5. divarin perustaminen Helsinki-Uudenmaan alueelle. Mistään todellisesta Nelosen jakamisesta kahtia ei kuitenkaan vielä ole kyse sillä joukkueet saavat ainakin pari ensimmäistä vuotta vapaasti valita pelaavatko nelosta tai vitosta.

Eli lopulta ajatuksena lienee ollut se, että heikommat joukkueet saavat mahdollisuuden heti kauden alussa "luopua nousun tavoittelemisesta" ja pelata muita hieman heikompia jengejä vastaan. Kai uusi malli on ihan hyvä kokeilu ja jos joukkuemäärä lisääntyy niin 2013 pelattaneen ihan oikeaa Vitosta, jossa tapellaan noususta Neloseen.

Tänä viikonloppuna pelattiin myös futsalcupin finaalipelejä. Tarkoitus oli mennä katsastamaan välieriä ja finaalia mutta uni maistuikin paremmalle. Sääli kun rytmi menee näin vamppyyriseksi (termiä ei voi sekoittaa yhdyssanaan joka kuvailee paremmin Twilight-tarinan juonta) aina talvisin. GFT vei odotetusti koko roskan. Mielenkiintoista nähdä mitkä joukkueet lähtevät mukaan ensi vuoden futsalin SM-sarjaan. Aikuisten joukkueita kun on hyvin vähän ja ne muutamat jotka löytyvät ovat joko GFT:n kaltaisia vanhoja futareita joita tuskin talviset Keminmatkat innostaa tai nykyisiä futareita joiden pitäisi jo lopputalvesta pelata futisharkkoihin.

Samuel Paldanin tarinasta on luettuna kaksi viidesosaa. Kaunokirjallisuutta onkin tullut luettua vähän huonosti viime aikoina. Tuon jälkeen voisi vielä joulupyhinä koittaa kahlata läpi joku helppo teos saksaksi. Norjankielinenkin löytyy olohuoneesta mutta sen (kielen) opetteleminen ei tällä hetkellä motivoi. Loistava norjalainen naisfutisblogi löytyy kuitenkin täältä: http://kvinnefotball.wordpress.com/

Noin muuten on PK-35 Vantaassa ollut hiljaisempaa kun joukkuetta on kasattu jo hyvään malliin ja UCL-suunnittelu on pysynyt aikataulussa. Niinpä on viikonloppuna tullut suunniteltua vähän kevään futiksen ulkopuolisia asioita. Työt ja opiskelu.

Futsalcupin ohella tuli lintsattua opiskelijoiden joulujuhlista. Perjantaina kuitenkin oli PK-Honka-HJK troikan illallistrilogian toinen osa. Loppuyö tietysti taas samassa baarissa. Vaikka siellä näin aluksi on ollut  jotenkin vähän epäilyttävä ilmapiiri, niin siihen näköjään jossain määrin tottuu. Ei tosin kaikkeen mitä aamuneljältä viattomat silmäni joutuvat näkemään. Hyväksi puoleksi (lyhyen kotimatkan ohella) voitaneen luokitella se, ettei ainakaan tarvitse tuhlata energiaa silmäpeliin.

Viikonloppuna varmistui myös muutama siirto naisten liigassa (joojoo, isoilla kirjaimilla) mutta siitä enemmän ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti