lauantai 22. tammikuuta 2011

Liigan voimasuhteet

Siirtoikkuna ei vielä sulkeudu mutta reilun viikon päästä papereita ei saa enää ulos vanhasta seurasta jossei ole niitä muistanut pyytää. Näinä aikoina joukkueet alkavat kuitenkin olla melko kasassa. Huomionarvoista on kuitenkin, miten huonosti joukkueet tiedottavat pelaajaliikenteestä. Tämä koskee aina osaa liigajoukkueitakin.
Vielä huonompi tilanne on kuitenkin alemmilla sarjatasoilla. Luulisi joukkueiden rakentuvan vaiheittain ja näin ollen pelaajaliikenteestäkin voisi uutisoida edes hieman talven mittaan. Nyt käy pikemminkin niin, että juuri ennen ensimmöistä sarjapeliä lyödään koko rinki nettiin. Ja joskus se on jopa kauden eka uutinen.
Liigassa pystyy kuitenkin jokseenkin hahmottamaan tulevaa kautta. HJK lähtee selvänä suosikkina kauteen ja viime vuoden mestari PK-35 näyttäisi olevan ainoa haastaja. Pääkaupunkiseudulla on niin ylivoimainen pelaajamateriaali että myös Honka taistelee mitalista ja voi hyvinkin kiusata PK:ta, jota riepottelee loukkaantumiset.
Parhaimillaan myös KMF voi yltää mitaleille. Se vaatii kuitenkin ulkomaalaisia pelaajia. Kokkola F10 saa monta nuorta kykyä mutta mitalitaisteluun se ei vielä riitä vaikka pitäisi nigerialaisensa. Ja nyt kun GBK:hon meni tukku pelaajia niin voisi olettaa että F10 sittenkin pitää nigerialaisensa.
Keskikastiin jämähtänee myös Åland, sillä hyökkäyspäähän se ei näytä saavan niitä kovia vahvistuksia. Sinne keskikastiin yltänee parhaimillaan lisäksi Ilves. Joukkue ei ole kokenut kovin isoja menetyksiä ja saa Porista ja Vaasasta hieman leveyttä ryhmäänsä. Alemmassa keskikastissa voisi ennakoida olevan TPS. Turkulaiset voivat ehkä uhata jotain keskikastin joukkuetta mutta kolmen avainpelaajan korvaamiset ovat onnistuneet vain kohtuullisesti. Mitään vaaraa putoamisen suhteen ei kuitenkaan ole.
Putoamiskamppailu on kahden kauppa. Divariin lähtee joko United tai NiceF. Kumpikaan ei ole lähelläkään liigatasoa nykyisessä tilanteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti